Over ons

Over ons

De Fernandes Autohandel N.V. is onderdeel van het Fernandes Concern Beheer N.V.

Het Concern, ook wel genoemd de FernandesGroup, werd opgericht in 1981. Het prille begin van Fernandes, een familiebedrijf overigens, dateert echter van veel verder terug in de geschiedenis van Suriname. De oprichter was Izaak Fernandes (1860) die als jongeman begon met een primitieve ‘zeepfabriek’ achter zijn huis aan de Keizerstraat. De huidige directeur Jules Fernandes is de achterkleinzoon van deze pionier uit de Fernandes-familie.

Nu, vier generaties verder, is het bedrijf uitgegroeid tot een veelzijdige, toonaangevende onderneming die een begrip is geworden in de Surinaamse samenleving. Onder haar beheer staan diverse dochterondernemingen waaronder ook Fernandes Autohandel. 

Fernandes Autohandel is opgericht in 1953 met als doel een zo goed en kwalitatief mogelijk product en uitstekende service aan klanten te leveren. In 2023 vierde Fernandes Autohandel haar 70-jarig jubileum. Het bedrijf heeft zich in de jaren opgewerkt van een kleine werkplaats met een bescheiden showroom tot een bedrijf dat de grote merken Isuzu, Honda, Subaru en Volkswagen-bedrijfswagens vertegenwoordigt. Inmiddels beschikt Fernandes Autohandel over twee werkplaatsen (WP) te weten: WP Keizerstraat en WP Fernandes Bottling Company. 

Tot onze klanten kunnen we de grote Surinaamse bedrijven en multinationals rekenen, zoals Staatsolie, Dalian, EBS, SWM, etc.

Missie

Voldoen aan de vervoersbehoefte van onze klanten en de trendsetter worden in de autosector door uitstekende service en kwaliteitsproducten aan te bieden via ons gekwalificeerd personeel dat geleid wordt door onze kernwaarden en gedragscode.

Visie

Voldoen aan de vervoersbehoefte van onze klanten.

Kernwaarden

Uitmuntendheid

Wij streven naar de perfecte uitvoering van alles wat we doen en zijn trots op ons werk.

Integriteit

Wij zeggen wat we bedoelen en doen wat we zeggen zonder afbreuk te doen aan de waarheid.

Innovatie

Wij streven ernaar om de trendsetter te zijn door gebruik te maken van onze creativiteit en talenten bij de service aan onze klanten.

Respect

Wij creëren een werkomgeving van medezeggenschap en stimuleren ieders inspraak via respect, aanvaarding, vertrouwen en waardering.

Verantwoordelijkheid

Wij nemen de verantwoording op ons en zijn verantwoordelijk voor onze handelingen.

Loyaliteit

Wij zetten ons in om langetermijnrelaties te onderhouden met elkaar, onze klanten en onze leveranciers.

Aanpassingsvermogen

We zijn gemotiveerd om verschillende werkwijzen en benaderingen over te nemen en wijzigen onze plannen en prioriteiten als antwoord op nieuwe uitdagingen, veranderende behoeften, situaties, doelen en doelstellingen.

 

ISO 9001-2015 Certificering

Fernandes Autohandel Keizerstraat is ISO-9001-2015 gecertificeerd.  

 

HSEQ Beleid

Hier vindt u ons HSEQ-beleid