Jair Tjon En Fa… van Suriname naar de Olympische Spelen met een droom in het hart!

Jair Tjon En Fa… van Suriname naar de Olympische Spelen met een droom in het hart!
03-08-2021

Het verhaal van Jair Tjon En Fa, die als kleine jongen besluit op de pedalen te stappen en zijn droom tegemoet te rennen. De top baanwielrenner, die vanaf zijn twaalfde actief is, had toen al als droom om een professional te worden en de kleuren van zijn land naar de Olympische Spelen brengen. Het geeft Tjon En Fa een trots gevoel om voor Suriname uit te komen.

Hoe de passie voor fietsen begon...
“Mijn passie voor baanwielrennen begon door te kijken naar deze sport op televisie. In Suriname werd er zelden over fietsen gesproken. Vanwege het gebrek aan faciliteiten was het begin zeker niet gemakkelijk. Ze plaatsten me meteen in de Elite-categorie; het was een moeilijk, maar wel snel groeipad”. Door zijn fysiek potentieel te benutten in combinatie met het ontwikkelen van zijn basistechniek, slaagde Tjon En Fa erin om in 2014, op de Centraal-Amerikaanse spelen in Veracruz, de bronzen medaille te winnen.

Jair, je sprookje begon in Minsk 2013, je eerste wereldkampioenschap ...
“Ja, ik herinner me het me als de dag van gisteren. Op het moment dat ik 18 was, had ik een paar maanden op de baan gereden en de resultaten waren bescheiden, maar het was nog steeds een kostbare ervaring die me zowel als man als atleet heeft doen groeien".

Jaïr Tjon En Fa won zilver op de Pan-Amerikaanse kampioenschappen Baanwielrennen in 2016 en 2019, en was kortstondig wereldrecordhouder 200 meter Elite Flying Sprint. Tjon En Fa heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2020 in Japan.

Fernandes Autohandel wenst Jaïr Tjon En Fa die Suriname vertegenwoordigt tijdens de Olympische Spelen 2020, heel veel succes toe!

Bron: https://www.inbici.net/rivista-ciclismo/jair-tjon-en-fa-dal-suriname-alle-olimpiadi-con-un-sogno-nel-cuore/