Honda zet zich in voor dienstverlening aan de gemeenschap

Honda zet zich in voor dienstverlening aan de gemeenschap
01-11-2021

Honda heeft traditioneel een week van dienstverlening aan de gemeenschap gesponsord onder zijn werknemers, dealers en leveranciers. Dit ter gelegenheid van de oprichting van American Honda Motor Company die in juni 1959 plaatsvond. Maar vanwege de uitbraak van het coronavirus in 2020 moest het bedrijf zijn formele outreach-programma schrappen ten gunste van andere inspanningen om gezondheidswerkers te ondersteunen.

Voor 2021 schakelde Honda diverse dealers en leveranciers in voor een nog groter programma voor gemeenschapsbetrokkenheid. De autofabrikant verlengde de jaarlijkse ‘Team Honda Week of Service’ om de hele zomer te duren.

De activiteiten omvatten het aanvullen van voedselbanken die tijdens de ups en downs van de coronaviruscrisis waren uitgeput en tevens het helpen met schoolbenodigdheden.

“Door de inspanning uit te breiden tot de hele zomer kunnen we flexibel werken met non-profitorganisaties die te maken kregen met een verhoogde vraag, maar die ook nog steeds actief waren in die COVID-omgeving", vertelt Yvette Hunsicker, vice-president van corporate social responsibility, inclusion and diversity bij Honda America.

De serviceprojecten proberen tegemoet te komen aan de behoeften van individuele gemeenschappen in Noord-Amerika, waar de omstandigheden van plaats tot plaats verschillen. Zo'n 160 dealers en 94 leveranciers ontwikkelden lokale projecten, zoals voedselacties, bloedacties en zelfs vaccinatieklinieken. Sommige dealers en leveranciers hadden meerdere programma's lopen.

 

Op bedrijfsniveau sponsorde Honda een virtuele voedselactie waarmee donateurs een lokale voedselbank of andere non-profitorganisaties, zoals Meals on Wheels, konden kiezen en items konden selecteren om te doneren via een online portal.

Tijdens een virtuele schoolvoorraadactie in juli en augustus konden deelnemers items uitkiezen om te doneren aan lokale schooldistricten, van Calhoun County School District in Anniston, Ala., aan Irving Schools Foundation in Irving, Texas. Honda heeft ook de eerste USD 20.000 aan donaties geëvenaard.

Het bedrijf is van mening dat het toestaan ​​van donateurs om specifieke etenswaren en schoolbenodigdheden te kiezen en daadwerkelijk de individuele items te zien die nodig waren, hen een groter gevoel van deelname gaf dan alleen het schrijven van een cheque.

Bron: Honda spent the summer performing community service - Press Las Vegas