Fernandes Autohandel sponsor van Surinaamse filmproductie

Lawsofgame

'Mijn doel is om Deborah Zebeda, een sterke Surinaamse vrouwelijke scheidsrechter, internationale bekendheid te laten verwerven’

Dit zijn de woorden van filmregisseuse Aegina Brahim, die een film maakt over de Surinaamse vrouwelijke scheidsrechter Deborah Zebeda. Zebeda is een vrouw die voetbalwedstrijden leidt waar mannen spelen. Aegina heeft diep respect voor haar werk als scheidsrechter en wenst met haar afstudeeropdracht internationale bekendheid te laten verwerven middels deze film.

Laws Of The Game

Deze korte film dient tevens als afstudeerproject van Aegina Brahim, die hiermee haar Master in Arts (MA) titel zal behalen aan The London Film School. Aegina Brahim is een geboren en getogen Surinaamse maar woont vanwege haar opleidingskeuze nu in London.

De film “Laws of the Game” gaat over Deborah Zebeda; in de film genaamd “Zeola”. Deels komt de film overeen met het leven van Deborah. Zij is een FIFA-scheidsrechter en wil zich graag plaatsen voor het Vrouwen WK voetbal 2019. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot.
Bureaucratie in Suriname en jaloezie van een mannelijke collega zijn enkele tegenslagen die het haar niet gemakkelijk maken. Zij moet zich enorm inzetten om haar FIFA-badge te kunnen behouden. Zebeda kan zich geen fouten permitteren wil zich gewoon concentreren op de regels van FIFA: Laws of the Games.

De première van Laws of the Games vindt in januari 2017 plaats in TBL Cinemas.

Aegina Brahim is ongeveer 1 tot 1,5 jaar met de pre-productie van deze film bezig geweest. De filmploeg heeft een voorbereidingstijd van ongeveer vier maanden nodig gehad. In september zijn er 10 filmdagen geweest in Suriname.

Laws Of The Gme 2

Fernandes Autohandel heeft dit project ondersteund door vervoer beschikbaar te stellen voor de crew gedurende hun verblijf in Suriname.